Diksmuide 2016

 

Traditiedag 2016

Op vrijdag 22 april 2016 werden alle 137 deelnemers aan de ‘Traditiedag’  hartelijk verwelkomd op het stadhuis van Diksmuide door mevrouw burgemeester Lies Laridon.
In dit mooie stadhuis werd de ontvangst ingezet met een toespraak en gevolgd door een aandenken uitwisseling tussen de voorzitter van onze vereniging en mevrouw de burgemeester. Na een ingetogen bloemenneerlegging aan het monument van de gesneuvelden, nodigde mevrouw Laridon ons uit op een glaasje als inzet van een prachtige dag met afwisseling die letterlijk voor elk wat wils inhield.
Zo was er een groep die de Dodengang ging bekijken terwijl een andere groep de IJzertoren bezocht. Weer anderen kregen een boeiende rondleiding in het nieuw ingericht museum van heemkunde in de kelders van het stadhuis.
Nadien kwam elke groep  samen in het restaurant Sint-Jan, met uitzicht op de IJzer en de IJzertoren. Een heel attente ploeg obers bekommerden zich om het feestelijk regimentsmaal op te dienen.
Om alles opnieuw te bekijken mochten we beschikken over een filmreportage die Bouwewijn Callewaert voor ons maakte, die door Bernard De Cock op deskundige manier bewerkt werd zodat het voor elke deelnemer een waardevol souvenir is geworden.
René Pattyn leverde voor de zoveelste maal schitterende foto’s om het geheel van deze Traditiedag aan elkaar te rijgen. Waarvoor dank, beste Boudewijn, Bernard en René. Jullie bijdragen maakten het opnieuw mogelijk om nog lang na te genieten van de gezellige sfeer en feestelijke momenten.